Simó József előadóművész, Czegei Wass Alapítvány elnöke

Felvidéki édesanya és erdélyi székely édesapa első gyermekeként Budapesten születtem 1952-ben. Szüleimet korán elvesztettem, de megörököltem tőlük a népdal, néprajz és az irodalom szeretetét. Tanulmányaimat a Rákóczi Gimnázium befejeztével a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán folytattam. 1978-ban megházasodtam, és feleségemmel együtt öt gyermeket neveltünk fel.


Tíz évig a VÁTI Műemléki Osztályán dolgoztam, majd az érdeklődésem más irányba terelődött. Megismerve Wass Albert írásait, irodalmi estéket és előadásokat kezdtem tartani az író műveiből. Egyik előadásomon sikerült megkapnom Wass Albert címét is, és ettől kezdve - bár csak levelezés útján -, de kapcsolatba kerülhettem az emigráció egyik legkitűnőbb alakjával. Később a fiaival is szoros barátság alakult ki közöttünk, ők kértek fel édesapjuk halála után a hagyaték feldolgozására és gondozására, valamint a Czegei Wass Alapítványmagyarországi részének vezetésére is. 
Ebben a minőségben már több mint 650 előadást tartottam Magyarországon, de az elszakított területekre is már többször meghívtak. Az Ismerős Arcok zenekarral közös műsorszámunk van – „Építsünk hidat!” - , amelyet nagy sikerrel mutatunk be turnéink során."

www.szekelyhon.hu © Minden jog fenntartva! 2016