EJKE – Erdélyt Járók Közhasznú Egyesülete

Az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesületet 2010-ben, Debrecenben alapította a baráti társaságunk. 2006-óta rendszeresen túráztunk, kirándultunk Erdélyben és úgy gondoltuk: egyesületi formában több lehetőségünk lesz, hogy az általunk megfogalmazott célokat elérjük. Elsődlegesen azt szeretnénk, hogy a velünk kapcsolatban állók Erdélyről a kellő ismeretanyag birtokában tudjanak nyilatkozni. Ehhez az szükségeltetik, hogy a tagjainkkal és tagjaink által a szélesebb közönséggel megismertessük Erdély múltját és jelenét, valamint erőnkhöz mérten tegyünk azért, hogy az erdélyi magyarság szép és biztos eljövendőket élhessen meg.

EJKE

Az Egyesület munkája röviden: évente több alkalommal erdélyi túrákat szervezünk, tanszer- és mesekönyv-adományokkal segítünk erdélyi és csángóföldi iskolákat, Tisztás címmel folyóiratot szerkesztünk, a Debreceni Unitárius Egyházközséggel karöltve szervezzük a Debreceni Székely Napot.

2013-ban indul a Debreceni Nyári Egyetemmel közös kurzusunk az Ismeretlen Erdély (The Unknown Transylvania), melyet külföldi diákok számára szervezünk. Kialakítás alatt van a debreceni rendezvénytermünk, ahol irodalmi esteket és előadásokat tartunk majd.

A verőcei fesztiválon immáron harmadik alkalommal veszünk részt. Megrendezzük a hagyományos Ki tud többet Erdélyről? című vetélkedőnket, a találkozóhoz kapcsolódóan irodalmi pályázatot írunk ki és idén igyekszünk a gyermekek számára is programokat biztosítani – rajz- és szavalóverseny formájában.

www.ejke.hu oldalunkon naprakész információk olvashatók az Egyesületről és facebook oldalunkon is találnak az érdeklődök érdekességeket.

Csíki András elnök
         
főoldal | a fesztivál | fellépők | hírek | szállások | felhívások | támogatók | kapcsolat
copyright by www.erdelyhon.hu